Στην MG Dental γίνεται χρήση των ψηφιακών συστημάτων. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της ψηφιακής ακτινογραφίας έναντι της συμβατικής με τη χρήση φιλμ περιλαμβάνουν:

 • Μικρότερο χρόνο έκθεσης του ασθενούς, γεγονός που συνεπάγεται την ελαχιστοποίηση της δόσης ακτινοβολίας.
 • Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας με υψηλή αντίθεση και ευκρίνεια.
 • Δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας αφού αυτή εμφανίζεται στην οθόνη Η/Υ. Η επεξεργασία της εικόνας περιλαμβάνει την προσθήκη χρωματισμών, contrast, σημειώσεων, μετρήσεων κ.α.
 • Δυνατότητα σωστής και άμεσης διάγνωσης καθώς και διαφοροδιάγνωσης.

Η χρήση επίσης της ενδοστοματικής ψηφιακής ακτινογραφίας δίνει τη δυνατότητα στον γιατρό να εξηγήσει με λεπτομέρεια στον ασθενή την πάθηση και το σχέδιο θεραπείας, να του υποδείξει τυχόν ευαίσθητα σημεία στην στοματική κοιλότητα ή ακόμη και να προλάβει τυχόν βλάβες σε αυτά πιο έγκαιρα από ότι με τη συμβατική κλασική ακτινογραφία. Η διάγνωση και η θεραπεία είναι πιο εύκολες χάρη σε όλες τις ευκολίες τις ψηφιακής απεικόνισης

Για την διενέργεια ψηφιακών ακτινογραφιών στο ιατρείο μας, επιλέχθηκαν σύγχρονα οδοντιατρικά ακτινογραφικά μηχανήματα τα οποία είναι υψίσυχνα. Αυτό συνεπάγεται την ελαχιστοποίηση του χρόνου έκθεσης του ασθενούς καθώς και της δόσης ακτινοβολίας. Επιπροσθέτως, επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα εικόνας με αποτέλεσμα ο γιατρός να μπορεί να διεξάγει τα σωστά διαγνωστικά αποτελέσματα.

Ψηφιακός Αισθητήρας για Ενήλικες

Ο οδοντίατρος μπορεί να πάρει πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τερηδόνων, την μορφολογία ρίζας και πολφικού θαλάμου, την ύπαρξη και μορφολογία περιακρορριζικών αλλοιώσεων, τον έλεγχο του φατνιακού οστού και των περιοδοντικών ιστών, την ύπαρξη καταγμάτων μύλης ή ρίζας, την ύπαρξη εσωτερικής ή εξωτερικής απορρόφησης ρίζας.

Στο ιατρείο μας έχουμε το καλύτερο σύστημα ψηφιακής ενδοστοματικής ακτινογραφίας παγκοσμίως, το RVG 6200 Με πραγματική ανάλυση καλύτερη από το φιλμ και σε συνδυασμό με τα τελευταίας τεχνολογίας ενδοστοματικά ακτινογραφικά, ο χρόνος έκθεσης στην ακτινοβολία είναι πολύ μικρός και κατά συνέπεια ο όγκος της ακτινοβολίας που λαμβάνει ο ασθενής.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του αισθητήρα είναι:

 • Μέγιστη πραγματική ανάλυση εικόνας ≤25lp/mm άμεσα
 • Μηδενικός χρόνος εμφάνισης της ακτινογραφίας
 • Καμία καθυστέρηση για επαναπρόσκτηση ακτινογραφίας
 • Οικονομία χρόνου και χώρου καθώς και καθόλου χημικά απόβλητα

Σύστημα με πλάκες φωσφόρου

Σε αντίθεση με τον αισθητήρα που είναι άκαμπτος, οι πλάκες φωσφόρου μοιάζουν πολύ με τα κοινά ακτινογραφικά πλακίδια. Μόνη διαφορά είναι ο τρόπος εμφάνισης της εικόνας. Αντί για χημικά για την εμφάνιση της, χρησιμοποιείται μία ειδική συσκευή ο ψηφιοποιητής. Με την χρήση αυτού του συστήματος μας δίνεται η δυνατότητα σε ασθενής που δεν είναι εύκολη η τοποθέτηση του αισθητήρα να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πιο λεπτά πλακίδια, χωρίς όμως να έχουμε χαμηλότερη διαγνωστική ικανότητα.

Με το σύστημα ψηφιακής απεικόνισης με πλάκες φωσφόρου CS 7600 υπάρχει και η επιλογή μικρών πλακιδίων κατάλληλων και για παιδιατρική χρήση. Τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων φωσφόρου είναι:

 • Υψηλή πραγματική ανάλυση 19lp/mm
 • Εργονομία στα πλακίδια, ροή εργασίας όμοια με το φιλμ. Πέντε μεγέθη πλακιδίων
 • Λεπτές πλάκες για καλύτερη άνεση του ασθενή.